Sunday, September 16, 2012

Give Up -,-



assalamualaikum . 

oke seriously i hate this feeling . that moment when kita dah penat & dah tak larat nak hadap benda tu sorang2 , bila hati kita dah tak kuat nak tahan perasaan tu , and waktu tu kita akan give up . 

oke bercakap pasal give up . cewwwah bajet gilaa ann ann . HAHA . give up ni terlalu umum maksud dy . contoh ; give up dalam pelajaran , give up dalam sesuatu relationship , give up dalam hidup n so much more . 

kalau give up dlm pelajaran tu , tak payah lahh kot . mcm" usaha hang boleh buat , hang boleh tanya cikgu , kawan2 , parents pun kadang2 boleh kan bantu kita , takpayah nak give up sgt , melainkan feel nak belajar tu dak takde , haa tu boleh blah . HAHA

second , give up dalam sesuatu relationship . relationship ? what mean by dat ? google sendiri lah . takkan tatao . give up dalam relationship nie depend lah kan . kalau dah rasa penat sgt waiting , contohnya , hang tunggu crush hang , ehh tu bukan relationship . tu virtual relationship . HAHA . yg tu ikot lah kan , kalau hang rasa benda tu menyakitkan hati hang , better move on lah . jadahh takde kena mengena . HAHA

last , give up dalam hidup . haaa yang nie memang tak digalakkan sama sekali okayy :3 Allah always beside us . always for us . bila2 masa , bila2 je hang boleh mintak doa kat Dia . benda nie rasanya tak payah lah kot explain banyak2 , semua dah tau kan . point kat sini , give up dalam hidup tu memang tersangatlah tidak bagus . hihii 

conclusion is , sometimes , you have to give up on people , not because you don't care but because they don't . tapi , give up nie satu benda yang buruk , tp depend pada keadaan lah . kadang2 give up bagi kebaikan kat kita :)

oke , benda ap miera merepek miera tatao . HAHA . i just write for fun :) till then , kbai .

No comments: