Thursday, January 02, 2014

2014.



assalamuaalaikum.

no school. a fresh start for 2014. hahaha. serious best. orang lain pergi sekolah tp miera duduk rumah je. tp rasa macam ponteng sekolah pulak. haha. tapi sekolah dah tak perlukan miera dah. baru sekarang boleh update, kalau tak memang nak update, tapi tak dalam mood. hahaehh macam gedik pulak ayat tu. 

selalunya kan kena iron baju malam2, mandi awal pagi2, hw bertingkek2, buat hw sampai pukul 2 3 pagi, stay up sebab nak study, tusyen addmath hari ahad, tusyen bi kalau boleh tiap2 hari, tusyen hujung minggu,  yeah, it's not easy, but it's worth it. semuanya sebab spm. eh salahkan spm pulak. hehe.

tak pergi sekolah memang best, tapi tak best. tak boleh jumpa kawan2, tak boleh jumpa cikgu2 dah. haha. ye la dulu2 bukannya baik sangat pun. sekolah pun datang lambat, tapi waktu last2 form 5 tu awal la kot, dah insaf. haha. 

dulu selalu ponteng tusyen bi, dalam 2 kali kot. lepas nornis tipu cakap teacher tulis nama nak bagi kat pengetua, miera tak ponteng dah. hahaha. rindu gila sekolah. rindu nak dengar cikgu khairuddin tegur nornis sebab selalu goyang kaki, hahahaha. rindu nak makan nasi lemak mak ija. lepasni takleh order dah kat ija. rindu nak buat muka bebai waktu addmath. rindu nak tusyen bio, lepastu cakap kat cikgu nak pergi tandas padahal pergi turun beli makanan kat luar dengan nornis. haha. rindu nak kena bom hari2 dengan cikgu l.a. walaupun miera tak suka, tapi serious macam nak dengar lagi. haha. she's a great teacher and second mom, seriously. jangan gelak. 

petang tadi miera ikut mama hantar huda balik asrama. ala kesian gila. macam miera pulak yang nak tinggal kat sana. haha. asrama dia tak best. da la duduk dengan senior, nasib baik miera tak dapat macam tu dulu2, kalau tak, entah la. tak cakap kot. hehe. lepasni mesti tak best dah. takde kawan nak sembang, takde kawan nak gelak sebab tengok victorious dengan sam&cat, takde kawan nak join tengok running man. walaupun ada syafiq, tapi tak best sebab dia annoying -.- haha. tapi yg best, takde dah orang nak berebut nak online. hehe.

sekarang januari kan. lagi 3 bulan. bulan mac. okay miera takmau cakap, nanti miera takut. hahaha. dah la panjang pulak entry nie. esok nak kena bangun awal, kena siap2 adik. hahaha kalau miera rajin. 

No matter how good or bad you think life is, wake up each day and be thankful for life. Someone somewhere else is fighting to survive.

No comments: