Friday, April 11, 2014

Future.

assalamualaikum.

sudah lama rasanya diri ini tidak menulis di blog ini. terasa rindu tetapi perasaan malas yang hadir dalam diri sejak azali menghalang diri ini. kahkah skemaaaa gila.

okay okay. kembali ke pangkal jalan. hari dah sebelas april dah pun. hujung bulan ni result matrik keluar. kalau tak silap lah. takutnyaaaaaa. dah la mintak IPG tak dapat. siapa suruh letak kos sama dua2. lepastu menyesal tak sudah. hahah. nak tukar kos pun dah lupa. last2 letak kos BI dengan BI. dah lah susah nak dapat BI. haa padan muka.

tapi maybe ada hikmahnya jugak. mama cakap. maybe sebab memang tak minat kot nak jadi cikgu2 ni. sebab miera tengok mama kerja penat gila kott. dengan kursus, sistem tu sistem ni, dah mcm doktor pun ada. mengalahkan doktor hahaha. lepastu maybe rezeki dekat bidang lain. doktor? haha berangan kau peah.

sekarang ni pun konfius nak jadi apa. dulu masa kecik2 sampai lah tingkatan 4, nak sangat jadi doktor. tapi masa tusyen, cikgu latif ada cakap, dia ada kawan, dulu biasa2 je, masuk U amik farmasi, sekarang dah kaya gilossss. lepastu terus berangan, kalau jadi pharmacist pun best jugak kan, lagipun minat jugak dengan ubat2. memang minat punn ^^

semalam acik call, tanya pasal yuran KPJ. miera dapat kos dip pharmacy, tapi taktau nak ke tak. mahal. 55k. tu baru dip. degree belum. mana nak cari duit? makan pasir? haha. picoms pun dapat haritu. dip pharmacy jugak. kahkah semua nak dip. dah la lama. 3 tahun. degree dah 4/5 tahun kalau tak silap. bila nak kawennya? haih :p

TAPI miera nak pilih farmasi kot. biar je lah takda title Dr. kat depan. doktor kena strong, miera bukannya strong sangat pun. dah la suka menggelabah. nanti nak bedah pesakit pun teragak-agak cemana? nak kena tanya orang " eh dah boleh bedah dah? " " eh kena bedah sekarang ke? " hm entahlah.

tapi tengok lah dulu. taktau lagi. kita merancang je kan. Dia tau apa yang terbaik. insyaAllah. okay dah, bye assalamualaikum :)


No comments: