Monday, April 14, 2014

Merepeksssss jom?



assalamualaikum.

harini dengan mood yang tersangatlah rajin entah tak tahu kenapa boleh rajin sangat nak update blog dan terus bukak blog yang lambat sangat nak loading lepastu tunggu kejap lepastu bukak blog sendiri baca entri yang duaploh abad ke belakang dan rasa nak muntah lepas baca entri yang budak-budak gila. ya allah kurniakanlah nafas yang panjang kepada orang yang baca ayat tadi. hahahaha. like seriously, nak tergelak gila-gila baca entri zaman budak tak cukup matang. *muka serious* bahasanya nauzubillah. hahah dah mcm orang tak betul pun ada. malu. mohon jangan baca entri 2010-2011.

okay tajuk kita hari ini merepekss. hihi takdelah. kita nak teghobek je. tak tahulah nak teghobek apa. sorry kalau tak faham mwehehe. miera nak teghobek zaman 2012 dengan 2013 je kot. yang sebelum tu memalukan sangat.

tenghobek zaman 2012. haih takpayah nak throwback sangat. macam lawak pulak. okay, zaman 2012. zaman ada crush. hahaha lawak kot. macam best je semua nak ada crush masa tu. miera pun ada. kahkah. benda lama :) tapi gila lah kan. entri sampai 152 setahun. memang macam semangat gila nak berblogging masa tu. ye lah kan. nak suruh crush baca. hahaha. terus terang sangat dah kenapa --" nak gelak sampai menangis pun ada baca entri. detail gila tulis sampai semua nak bagitau. bajet macam orang rajin nak baca kan. zaman tu pun la nak feeling-feeling pun. nak honeymoon konon. sebab form 4. form 5 dah kena struggle. SANGAT. zaman form 4 lah sikap malas terbentuk. sampai ke form 5. sampai dah habis sekolah pun bertambah malas yayy!

zaman form 4 jugak lah nak tulis entri sepanjang jambatan sebab complain homework banyak, cikgu tak best, malas sekolah, malas nak baca buku. zaman form 4 jugak lah nak suka kemain dekat justin bieber. hahaa macam budak-budak pun ada jugak. macam obses gila. padahal memang pun -.- tapi sekarang alhamdulillah boleh kawal. hahaha. in a nutshell, zaman form 4 jugak yang dah ajar miera banyak dan banyak kenangan :) ahh takpayah nak kenangan sangat. persoalannya, siapa crush tu? mwehehe *tutup muka*

zaman form 5 zaman sibuk gila kot. bukti dia, entri dalam setahun ada 18. sibuk tak sibuk. tapi mungkin bukan sebab faktor sibuk sama, sebab faktor malas mungkin. tapi zaman form 5 takdelah nak complain homework dah, sebab dah terbiasa. eh betul ke tak? dah malas nak baca. zaman form 5 jugak lah belajar nak appreciate kawan-kawan, cikgu-cikgu. sebab dah lepas tu mana jumpa cikgu. zaman form 5 jugak lah nak struggle belajar addmath sampai pukul 3 pagi sebab esok trial. last minute jugak hihi. zaman form 5 jugak lah baru nak faham apa benda muatan haba tentu. sebab form 4 malas sangat hahah.

tapi struggle pun, result spm kita tak straight. apakan daya, telah ku cuba sedaya upaya, namun diri ini hanyalah insan biasa, yang tidak tahu takdirNya. woahhh terpegun kejap. okay lah. yang tu je kita nak merepeks. zzz -.- petang ke esok boleh lah sambung lagi heeee. dah dah. nak off. bye :)


I cried a lot because of you. I laughed a lot because of you. I believed in love because of you. And now I'm heartbroken because of you.

No comments: