Tuesday, February 17, 2015

home


assalamualaikum. 

so the last entry i wrote was on december last year right? is it too late to wish happy new year? i guess so lol. i havent been posting anything here for like two months. finally though, i have time to write again. so, happy belated new year aha :)

it feels so good to be home. even though  it's just a week off but im glad that i could go back home and meet my family and relatives. sorry i guess this is muet that has been taking effect on my writing bc i am writing in english haha. it's kinda weird writing here idk. i have been writing on my journal everyday before this and writing here makes me feel damn awkward. okay should i change to bahasa? hahahahaaha 

okay dah. hai semua. okay ni better lol. harini dah selasa dah pun. cepatnya masa berlalu. mira rasa mcm baru semalam je kot balik sini. mcm baru semalam je naik flight, mcm baru semalam habis midsem. tapi tengok2 dah 4 hari kot. masa mcm kilat jalan. sabtu dah balik. sedihnya. lepas ni dah kena bergelut dengan assignments, presentations, quizzes, tutorials, tests, lab practicals. bleh 

menyampah pun ada. tapi nak buat macam mana. demi masa depan yang lebih cerah. hahahahaahaaha. belajar memang susah, yang susahnya bila orang tambah kerja kita bagi susah, lepastu nak dapat degree pun susah, bila banyak susah kita yang susah. janganlah menyusahkan kerja orang kalau kita taknak susah. takde benda senang kat dunia. kau nak makan pun susah, kena cari makanan apa yang nak, cari kedai makan, kira bajet, bukan senang2 dapat makan macam tu. benda yang nampak simple macam tu pun susah, ni kan belajar, memang susah ah. tapi kalau usaha tak susah. sebab tu usaha penting. k dah macam ceramah pulak aku bagi, 

haritu muet speaking, soalan dia boleh tahan ah menyeksa jiwa raga. dapat hari second last memang susah ah soalan. entah apa benda mira goreng masa speaking pun taktau hahaha. sama2 doakan mira dapat band tinggi2 sikit. sebab barai gila do entah apa kebenda mira cakap masa haritu. dengan midsemnya yang soalan menguji medulla oblongata gila. bapaaaaak ahh *suara matluthfi* kadang tension gak ah, tu yang kadang2 ada hari yang tidur lepas asar sampai pukul 10-11 macam tu. kalau hari2 boleh gila kot hahaha. 

sementara ada masa lagi ni, baiklah kita manfaatkan cuti ini sebaik-baiknya dngan kemudahan free wifi di rumah sebab dekat unimas internet tak sampai bilik so kena guna data je la nak. kesian tak kesian. tp yang bestnya cais punya internet laju gila, download video 1gb xsampai setengah jam, lepastu siap bahagi tugas download episod MLM haritu. nampak sangat tension sampai nak download berbelas-belas episod MLM haaa. 

okay dah la. rasa macam panjang pulak tulis. kalau ada masa nanti sempat la tulis lagi. habis asasi ni mungkin. tak lama dah. dalam 2.5 bulan camtu ah. point tu penting sebab kena precise XD okay dah, nak melayan perasaan lol bye. 

No comments: