Sunday, September 13, 2015

degree life

assalamualaikum

hi. dah seminggu dah duduk sini. rasa macam taknak balik semenanjung. *ayat bagi sedap hati*. overall okay la. kelas sekarang tak ah packed sangat. sebab first week kan, tak tambah lab, tak tambah tutorial, tak tambah assigments, tak tambah group projects lagi. nanti haaa, mereput ah dalam bilik buat assignments. orientation week aka MAP is a bitter sweet memory la. aside from the hell-like activities yang kena bangun awal pukul 5, duduk dari pagi sampai malam kat dewan dengar taklimat, lepastu balik perjumpaan sampai pukul 1-2 pagi, mandi pukul 2 pagi, berlatih cheers sampai tersengguk-sengguk, haaa seksa uols. 

pernah sekali miera dengan roommate terbangun pukul 8 and we were like "weh cemana weh. mati la kita." set pukul 4 pagi bangun pukul 8. gila tak gila. tapi nasib baik la tak kena marah. aku ingat haritu turun bawah kena marah, tapi i'm impressed la. abang tu datang-datang je cakap, dah makan dah? lepastu dia suruh makan then follow dia pergi dewan. siap menyembang lagi lel. nasib baik ada 4 orang bangun lambat hahahahhaha. 

paling takleh lupa MRB la. perghh semangat dgn adrenaline dia lain macam. siap bawak botol, pakai paint kat muka. dah macam orang pergi stadium aku tengok. cheers macam orang gila sampai hilang suara. but it was worth it la. sebab we won again! piala besar bapak. happy gila rasa, sampai sekarang takleh move on lagi hahaha. 

bila dah habis minggu orientasi rasa sedih gak ah, tak rasa dah macam ni. so everyday basic cycle as a student began last monday. tapi okay la sebab boleh pilih kelas, so semua kelas start paling awal pukul 10, sebab malas nak mandi awal-awal pergi kelas pukul 8 -,- nasib baik la jadual tak penuh macam budak fakulti sc. tapi you know what? fakulti IT is the second toughest faculty in unimas. bila dengar dekan cakap macam tu, rasa bangga tapi at the same time i was like, matilanakkkkk. 

tapi okay la, housemate i pun sama faculty, roommate pun. roommate ceq oqang kedah, haaaa lepastu tadi ada senior masuk, dia pun dari kedah. a very lucky coincidence weh XD dah la, aku dah lapar ni. tadi baru lepas kayo-kayo dengan kawan dekat jambatan cinta. haaa cinta kauuuu -,- jerebu teruk gila and dah start rasa sakit tekak. kbye.

//asalnya nak post minggu lepas, tapi internet lembab tahap nyawa2 ikan. so baru harini dapat bukak. tu pun memerlukan kesabaran yang tersangatlah tinggi. rasa mcm nak menyumpah --" //

No comments: