Sunday, November 15, 2015

reality


assalamualaikum. 

evening semua. rasa macam pelik pulak sebab dah lama tak update blog. bukan apa, busy kan. maklumlah budak programming dia punya kerja bukan boleh kena kacau, nanti coding tak jadi menangis 3 hari 3 malam. haa ingat senang budak programming hati keras nak nangis sebab assignment. tapi tak pernah lagi nangis la, bebai tu pernah sampai tahap menjerit satu bilik ataupun menjerit kat adik sendiri, tu pun sebab bawak balik assignment kat rumah. 

pagi tadi sebenarnya baru sampai kuching, serious rasa taknak balik. dah la cuti seminggu, tak rasa apa langsung. dengan adik semua sekolah, sorang spm, sorang pt3, sorang upsr, dengan parents tak selalu kat rumah, kat rumah tinggal ain dengan tok dengan opah. lepastu tinggallah seketul amirah sofea terkontang kanting dalam rumah taktau nak buat apa cuti haritu. serious bosan gila. nak meetup dengan bestfriend pun tak sempat. apakan dayaaaaaa tak ku sangka jadi beginiiiiiii. 

taknak balik sini bukannya sebab tak best, walaupun memang tak best sebab tak dapat makan free, taknak balik sini sebab taknak fikir pasal projek programming, system analysis design dengan math yang jadah tak faham --' taknak balik sini sebab nanti takdak orang nak tolong kejut bangun subuh, takdak orang nak kacau. bosan dia tahap gorilla sebab hari2 duduk sorang2 mereput atas katil. 

okay cukup lah sampai di sini sahaja hamba bercurhat untuk kali ini. hahahahahaha. sebenarnya nak cakap tengah demam, kena tidur awal. tapi nak baring pun tak boleh sebab stuffed nose, inikan pula tidur yang memerlukan posisi kepala yang boleh menambahburuk kesakitan hidung. haa nampak sejak duduk sini bahasa melayu dah makin upgrade walaupun tak amik bm. lol dah la. bye assalamualaikum.

No comments: